Quinoa este cereala care “bate” carnea, ouale si laptele, prin continutul sau proteic, egal si chiar mai mare, decit al multor tipuri de carne si al lactatelor. 150 g de Quinoa echivaleaza, din punct de vedere proteic, cu un ou. Marele avantaj este ca proteinele din Quinoa sint proteine “bune”, vegetale, care nu maresc nivelul colesterolului si nu ajung depuse, pe vasele de singe.
Numita si “mama cerealelor”, Quinoa se incadreaza in grupa “superalimentelor”, alaturi de semintele de in, germeni, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui si algele salbatice verzi-albastre.
Boabele de Quinoa sint bogate in vitaminele A, C, D, E, K si contine toata grupa de B-uri. Este o sursa naturala excelenta de fier, calciu, crom, cupru, fluor, magneziu, iod, potasiu, seleniu si zinc. “Mama cerealelor” ajuta la cresterea imunitatii si amelioreaza afectiunile cauzate de ficatul lenes: oboseala cronica, balonare, indigestie si diverse alergii. In plus, nu contine gluten, ca celelalte cereale.
Daca vrei sa slabesti, include-o, in meniul tau, dar nu abuza ! 100 g de Quinoa aduc organismului tau 354 kcal.
Quinoa se prepara simplu, la fel ca si orezul, dar timpul de fierbere este redus la jumatate. Dupa ce a fiert 10, 15 min, o poti minca fie cu alte cereale, cu legume fierte/inabusite sau in salate. O poti integra in chiftelutele de legume, in supa, in umplutura ardeilor/dovleceilor sau in budinca. Ea are, insa, si un alt mod de “preparare” mai putin cunoscut in Romania, pe care ti-l dezvalui, in VIDEO.
Germenii pot fi mincati ca atare sau pot fi adaugati in absolut orice mincare/ciorba/salata de legume sau fructe. Pasati, se pot minca pe o felie de piine integrala prajita. Puteti obtine din ei sucuri naturale, mixindu-i in blender.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler