Vrei sa fii sigura ca piinea, pe care o maninci, este suta la suta integrala ? Cea mai sigura solutie: prepar-o chiar tu, in casa.
Ingrediente:
* o cana cu apa calduta
* 1 lingura (rasa) de drojdie uscata sau o bucata de drojdie proaspata (mare, cit o nuca)
* 2 cani si jumatate de faina integrala
* jumatate de lingurita de otet
* o lingurita sare
* un strop de zahar brun
* o lingura de ulei
Mod de preparare: se dizolva drojdia, in putina apa calduta, cu zaharul si o lingura, doua de faina. Se lasa sa creasca putin, apoi se adauga la faina, impreuna cu restul de apa si ingredientele ramase. Se framanta foarte bine. Din timp, incalzeste cuptorul. Cind termini de framintat lasa aluatul la crescut, in sau pe cuptorul cald (nu fierbinte). Dospirea, in cazul piinii negre, dureaza mai mult, ca la cea alba. La fel, si coacerea. Cind aluatul a crescut, baga piinile in cuptor (din aceste cantitati, ies 2 piini) si lasa-le la copt.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler