Ti-e pofta de ceva dulce ? Bucura-te de fructe, mai ales in zilele caniculare ! Iti aduc energie si te racoresc, te hranesc si te ajuta sa slabesti. Iar fructele pot fi preparate si altfel, decit ca intr-o banala salata.

Tort-crema de ananas

Ingrediente: o jumatate de ananas, o ceasca de cereale integrale, 3 cesti de apa, fructoza dupa gust, 1 plic de jeleu, esenta de vanilie.

Intr-o oala, pui apa, fructoza si cerealele. Le fierbi, pina se face un sos, nu foarte gros. Important este ca cerealele sa se umfle. Adaugi apoi ananasul, taiat cubulete si plicul de gelatina. Mai fierbi totul 1-2 minute. Pune compozitia intr-o forma, las-o sa se raceasca, iar apoi, tine-o in frigider, pentru minimum 2 ore. Orneaza tortul cu ananas sau cu ce fructe iti plac.

Crema de fructe cu cereale

Ingrediente: fructe (la realizarea cremei din VIDEO s-a folosit un mar verde, jumatate de mango, o portocala si un kiwi) si cereale integrale. Fructele se paseaza cu ajutorul robotului pina cind se transforma intr-o pasta. Apoi se pun intr-un castron, impreuna cu citeva linguri de cereale. Amesteca si lasa pasta, 2-3 minute, ca sa se inmoaie cerealele bine. Indulcitorul nu este necesar, gustul dulce al fructelor fiind suficient.

Tort de fructe

Ingrediente: o cana de orez, o lingura de cacao, scortisoara, esenta de rom, o lingura de nuci macinate sau de nuca de cocos, o lingura de fructoza (optional), portocale (sau orice alt fruct)

Se fierbe cana de orez si se lasa la racit. Apoi, se amesteca orezul fiert cu o lingura de cacao, scortisoara, esenta de rom, o lingura de nuci macinate (nuca de cocos) si o lingura de fructoza (optional). Alege un vas transparent si “tapeteaza-l” cu felii de portocale, inclusiv pe pereti. In vas, se pun alternativ un strat de “crema” de orez si un strat de felii de portocale, pina obtii grosimea dorita a tortului. Deasupra, presara nuca macinata sau nuca de cocos si lasa tortul, in frigider, citeva ore.

Inghetata de coacaze

Ingrediente: coacaze, fructoza si apa.

Ingredientele se amesteca (fructoza se pune, dupa gust) si se lasa in congelator, citeva ore. In loc de coacaze, poti folosi orice fructe, in orice combinatie. (reteta Dalyna)

Tort de visine

Blatul: 1 cana nuci, 2 lg cacao, 2 lg nuca de cocos, vreo 4-5 linguri fulgi de ovaz (optional), apa, cat “aluatul” sa se poata modela, o lingura sirop de agave

Se pun toate in robot si se amesteca. Se intinde pe un platou/ farfurie intinsa si de da la frigider.

Crema: 2 cani visine fara samburi si stoarse bine bine, 2 lg nuca de cocos, 2 lg nuca, o lingura ulei (de preferat palmier, pentru ca ofera o textura cremoasa, dar se poate si cu ulei din simburi de struguri), cativa fulgi ce ovaz (daca e nevoie sa ingrosi crema), 2-3 picaturi esenta de rom, fructoza, dupa gust.

Se amesteca toate in blender. Crema se tine la frigider, pina cind se intareste, se pune peste blat si se da, din nou, la frigider sau la congelator. Se orneaza cu fructe.

Salata de fructe cu seminte

Ingrediente: o banana, o portocala, 2 kiwi, un mar, seminte de floarea soarelui neprajite, seminte de canepa, jumate de lamaie

Se taie cubulete toate fructele si se stropesc cu zeama de la o jumate de lamaie. Apoi, se decoreaza cu seminte de floarea soarelui crude si cu seminte de canepa. Samanta de canepa e foarte sanatoasa si bogata in omega 3 si 6 si are un gust asemanator cu cel al nucilor.

Pofta buna !

In secventa VIDEO, vezi toate aceste bunatati, in ordinea postarii retetelor.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler