Salata de patrunjel se face extrem de simplu si rapid: 2,3 legaturi de patrunjel, castravete, rosii, ceapa, zeama de lamiie, piper si alte condimente. Alimentul de baza trebuie sa fie patrunjelul. Optional, puteti folosi ulei, dar condimentele sint suficiente, pentru a da savoare salatei. Folositi si coditele de la patrunjel si coaja de castravete ! Contin nutrienti sanatosi, e pacat sa le dati la gunoi. In farfurie, veti obtine o bomba de sanatate si de calorii negative. O mincarica perfecta, pentru orice regim de slabire si pentru zilele calduroase de vara ! Patrunjelul ajuta la eliminarea retentiei hidrice si ajuta la tratarea picioarele umflate, dar are si alte calitati:
- este o sursa sigura de nutrienti: contine vitaminele K si C, betacaroten, calciu, magneziu si acid folic (un protector excelent, pentru inima)
- este eficient in tratarea astmului si bronsitei, afectiunilor hepatice si de plamani, parazitilor intestinali, celulitei, menstruatiei neregulate, reumatismului, dermatozelor
- este anticancerigen si un afrodisiac redutabil.
Daca vrei sa ai o privire stralucitoare, include in meniurile tale salvia, ceapa si patrunjelul. Studiile specialistilor au demonstrat, de asemenea, ca aceste alimente previn aparitia cataractei.
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler