Colesterolul este bun, daca se mentine in limite normale, dar ne poate face si mult rau, daca abuzam de grasimile rele. Ce inseamna “grasimi rele” ? Inseamna grasimile provenite din alimentele de origine animala, care se depun pe vasele de singe si care pot duce, in timp, la complicatii cardio-vasculare, si la kilograme in plus. Bineinteles, proteinele animale au un rol foarte important, in alimentatie. Consumul in exces este cel care ne face rau. Nu taia, din meniul tau de Paste, alimentele de origine animala, dar alege-le pe cele recomandate de nutritionisti, adica pe cele care contin cele mai putine “grasimi rele” si care aduc organismului mai multe beneficii, decit lucruri rele. Despre aceste alimente, am vorbit in articolele precedente, iar echilibrul alimentar ramine cea mai importanta regula, in zilele ce vor urma. In secventa VIDEO, ne reamintim valorile normale ale colesterolului si rolul “colesterolului bun”, pentru organism. Dupa mesele copioase de Sarbatori, fa-ti un set de analize, ca sa stii cum stai si cum trebuie sa actionezi.

Reportajul a fost difuzat in rubrica “Sanatatea ta”, Telejurnalul Matinal TVR 1.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler