Un studiu al specialistilor americani a demonstrat ca persoanele care consuma supa, in fiecare zi, au sanse sa piarda in greutate cu 50 % mai mult, decit persoanele care isi iau un numar similar de calorii, din alte alimente. Secretul, spun ei, consta in concentratia mare de apa, ce contine foarte putine calorii.
Si un medic chinez, Maoshig Ni, vine sa intareasca aceasta teorie. El sustine ca supa detoxifica organismul, ajuta la slabit si intareste sistemul imunitar, datorita usurintei cu care organismul poate sa asimileze nutrientii, continuti de aceasta. In acelasi timp, supa ajuta ficatul, in procesul de curatare a singelui, stimuleaza circulatia sanguina, reduce inflamatiile si previne bolile induse de obezitate: diabetul si afectiunile cardio-vasculare.
Bineinteles, vorbim despre supa preparata acasa, din legume proaspete. Despre supele din supermarket, specialistii spun ca pot contine, in exces, sare si diverse substante chimice, care nu fac bine organismului. Medicul chinez, specialist in terapii complementare, ne sfatuieste sa fierbem supa la foc mic, pentru ca ajuta la pastrarea valorii nutritionale a legumelor din compozitie.
Despre beneficiile bauturilor calde, inclusiv ale apei calde, bauta cit mai des, am mai povestit. Ele creeaza rapid senzatia de satietate, fara a aduce un aport mare de calorii, in organism.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler