Se prepara fara strop de ulei si este super gustos: pastrav in zeama de lamiie. Pentru 4 pastravi, eu am folosit zeama de la 2 lamii. Se curata pastravii si se fierb inabusit, in apa si zeama de lamiie. Apa se pune in cantitate egala cu zeama de lamiie. Dupa gust, adauga sare si condimente. Rapid, gustos si sanatos. Pofta buna!
Pestele este un aliment foarte hranitor si o sursa excelenta de proteine cu putine calorii. Orice carne de peste este usor digerabila, pentru ca nu contine tesut colegen fibros, si contine toti aminoacizii esentiali. Pestele reprezinta, de asemenea, o sursa naturala de vitamine (A, B12, D, E) si minerale (fosfor, iod, potasiu). Mai mult, grasimea de peste, deloc periculoasa, este bogata in acizi grasi esentiali Omega 3 si 6.
Iata 8 beneficii pe care ni le aduce carnea de peste, pentru sanatate:
1. Scade riscul bolilor cardiovasculare
2. Scade riscul de ateroscleroza
3. Amelioreaza poliartrita
4. Previne osteoporoza
5. Este o buna sursa de calciu
6. Previne anemia
7. Ajuta la buna functionare a creierului si imbunatateste memoria
8. Mentine sanatatea ochilor
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler