Aciditatea crescuta din corpul tau poate fi una dintre cauze. In aceasta situatie, nu reusesti sa slabesti (mediu acid intretine grasimea), nu ai energie si te simti rau in general. Nivelul pH-ului afecteaza toate procesele din corpul omenesc si indica starea de sanatate generala. Oamenii sanatosi au pH-ul alcalin. Cei bolnavi au un grad sporit de aciditate in corpul lor, iar gravitatea bolii variaza in functie de procentul mai mic sau mai mare de aciditate. Ce poti face, daca suspectezi un Ph crescut in organismul tau ? Iata:
1. Teste PH, care arata clar cat de acid sau alcalin este corpul tau.
2. Redu numarul de calorii si de grasimi consumate. Alege pentru meniurile tale alimente alcaline, ce reduc aciditatea.
3. Bea cat mai multa apa, ca sa elimini toxinele. Apele minerale cu continut alcalin pot contribui la neutralizarea acidului acumulat si la curatarea corpului.
4. Cere medicului de familie sa-ti recomanda suplimente antioxidante.
5. Fa sport, pentru ca exercitiile fizice topesc grasimea si ajuta la eliminarea toxinelor, prin transpiratie.
IN CONTINUARE, TABELUL ALIMENTELOR ALCALINE/ACIDE, CA SA STII CE POTI MANCA SI CE ESTE BINE SA EVITI, DACA VREI SA SLABESTI:
FRUCTE ALCALINE |
FRUCTE ACIDE |
stafide, curmale, smochine, ananas, mere, caise, piersici, cireşe, avocado, struguri, banane coapte, căpşuni, grape-fruit, mango, pepene galben/roşu, nectarine, măsline negre, papaya, pere | toate conservele, gemuri, dulceţuri, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfură, fructe proaspete consumate cu zahăr, banane verzi, măsline verzi, prune |
LEGUME ALCALINE |
LEGUME ACIDE |
ciuperci, mazăre verde, broccoli, conopidă, roşii varza roşie şi albă, ceapă, usturoi, praz, salată verde, sfeclă, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveţi, andive, pătrunjel, păstârnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe, in, bostan, nap, vinete, leguminoase încolţite | ardei iute, asparagus, rubarba, toate tipurile de fasole şi linte cu excepţia celor germinate |
CEREALE ALCALINE |
CEREALE ACIDE |
cereale proaspete, orz verdealimente neutre, dar care absorb aciditatea digestivă: pâine prajită, pâine mai veche de 2 zile (conţin mai puţin gluten care generează exces de mucus în corp). | produse de patiserie, pâine albă, graham, amidon, aluaturi, popcorn, mălai, paste făinoase, griş, orez (alb, brun, basmati), făină de ovăz, orez, orz, secară, fulgi de cereale |
LACTATE ALCALINE |
LACTATE ACIDE |
lapte smântânit, kefir, zer, unt, frişcă, lapte proaspăt (vacă, capră) iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins |
Parmezan, brânzeturi fermentate, caşcaval, telemea, îngheţată, iaurt îndulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smântână fermentată |
ALIMENTE GĂTITE ALCALINE |
ALIMENTE GĂTITE ACIDE |
legume fierte, coapte, mâncăruri sau ghiveci de legume, dar fără roşii sau bulion, supe de zarzavat şi de rădăcinoase fără carne | Alimente foarte acide: mâncăruri ce conţin roşii fierte, bulion sau pasta de roşii, supele în care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gătit, conserve |
DULCIURI ALCALINE |
DULCIURI ACIDE |
suc de trestie de zahăr, zahăr din trestie uscat, sirop de orez brun | dulciuri, prăjituri, biscuiţi, napolitane, ciocolată, îndulcitori sintetici (zaharină,aspartam, sorbitol), miere artificială sau prelucrată cu zahăr, fructoză, lactoză |
PRODUSE ANIMALE ALCALINE |
PRODUSE ANIMALE ACIDE |
ouă de prepeliţă, ouă de raţă | mezeluri, toate tipurile de carne de mamifere, pasăre, peşte, gelatina, grăsime, icre, ouă de găină |
BĂUTURI ALCALINE |
BĂUTURI ACIDE |
sucuri de legume rădăcinoase, ceaiuri de plante neîndulcite, apa plată şi apa de izvor sunt considerate neutre, deşi în realitate au un pH uşor acid (între 6-7) | toate băuturile alcoolice, răcoritoare sintetice, cafea, cacao, sifon |
DIVERSE – ALCALINE |
DIVERSE – ACIDE |
aproape toate condimentele, produse din lucernă, alge, ghimbir, amalaki, sare de mare, drojdie de bere | murături făcute cu oţet, maioneze, sare rafinată, sosuri, ketchup, pastă de roşii, muştar (pastă), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranţi, glutamat, conservanţi ca: benzoat, oţet, saramură, fum |
ALIMENTE ULEIOASE ALCALINE |
ALIMENTE ULEIOASE ACIDE |
ulei presat la rece de floarea soarelui sau măsline, ulei de peşte, ulei de primula, migdale, sâmburi de dovleac, alune,susan, castane,nucă de cocos proaspătă | ulei rafinat de floarea soarelui sau de măsline, fructe oleaginoase şi seminţe coapte sau prăjite, nuci, fistic |
OBICEIURI CARE ALCALINIZEAZĂ CORPUL |
OBICEIURI CARE PRODUC ACIDOZĂ |
somnul, relaxarea, sauna, exerciţiul fizic, meditaţia, exerciţiile de respiraţie, buna dispoziţie, bucuria, fericirea, calmul | fumatul, aromatizanţi şi parfumuri sintetice, somn insuficient, medicamentele de sinteză, suprasolicitarea, supărarea, mânia, stresul, ura, revolta |
Alimentele alcaline sau neutre care generează aciditate |
Alimentele acide care generează alcalinitate |
zahăr, dulciuri, majoritatea produselor de cofetărie şi patiserie preparate cu făină albă şi zahăr, alimente bogate în glucide, cum ar fi orezul | lămâie, grape-fruit, oţet de mere diluat în apă, murături uşor fermentate cum sunt castraveţii de vară în saramură sau varza murată în primele 3 luni.Aceste alimente, prin acizii slabi pe care îi conţin, favorizează digestia şi scad hipersecreţia de acid din stomac. |
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler