Vine weekendul si, odata cu el, nevoia de un mic rasfat, drept recompensa in dieta ? Nimic mai simplu ! Astazi, iti aduc o reteta delicioasa si usor de pregatit: tort-crema de ananas. Ingredientele necesare sint putine la numar (si la calorii !): o jumatate de ananas proaspat, o ceasca cu cereale integrale, 3 cesti cu apa, indulcitor natural dupa gust (poti folosi fructoza, zahar brun, sirop de artar, sirop de agave, xilitol), 1 plic de gelatina (jeleu) si esenta de vanilie.
Intr-o oala, se fierbe apa cu indulcitorul natural si cerealele, pina cind se face un sos nu foarte gros. Important este ca cerealele sa nu se umfle. Adauga apoi ananasul taiat cubulete si plicul de gelatina. Mai fierbe totul 1-2 minute. Pune compozitia intr-un vas si las-o sa se raceasca. Apoi, lasa compozitia la frigider, pentru minimum 2 ore. Decoreaza cu ananas si fructe, dupa ce ai rasturnat tortul-crema pe o farfurie.
TIPS UTIL: Daca nu se leaga jeleul, nu te speria! Este din cauza unei enzime din ananas. Pune in cratita o bucatica de ardei gras rosu. Este singurul capabil sa anihileze aceasta enzima si sa ajute gelatina sa se lege.
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler