Daca tii dieta, este bine sa ai grija ce alimente folosesti si sa le alegi, intotdeauna, pe cele cu valoare calorica mica, pe cele care ajuta organismul sa scape de kilogramele in plus, prin proprietatile lor, pe cele suta la suta naturale, care ajuta metabolismul sa functioneze normal.
Despre grasimile rele, am tot vorbit; ele trebuie elimitate din alimentatia ta, la fel ca si dulciurile, atit in timpul dietei, cit dupa, daca vrei sa pastrazi rezultatele obtinute. In completarea acestei idei, iti aduc citeva informatii practice, despre uleiurile recomandate intr-un regim de slabire si despre beneficiile pe care le ai, daca inlocuiesti smintina, cu iaurtul slab. Pentru desert, iti aduc citeva idei de dulciuri dietetice. In secventa VIDEO.
ULEIUL DIN SIMBURI DE STRUGURI: In prezent, uleiul din simburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment, pentru scaderea si mentinerea la cote normale a colesterolului. Un studiu facut in America a demonstrat ca, in doar 3 saptamini, colesterolul poate scadea cu 15,6 %, prin consumul zilnic a 43 g de ulei din simburi de strugure. Este recomandat ca acest ulei sa nu fie fiert sau prajit, pentru ca, la temperaturi mai mari de 50 grade, isi pierde din calitatile terapeutice.
ULEIUL DE MASLINE: La fel ca si uleiul din simburi de struguri, uleiul de masline, consumat zilnic (cca 2 linguri), are menirea de a scadea nivelul colesterolului si a oxidantilor din singe. Uleiul de masline poate fi fiert sau prajit, pentru ca nu isi modifica proprietatile. Un alt avantaj al uleiului de masline este ca formeaza o crusta microscopica, pe suprafata mincarii, ceea ce impiedica patrunderea substantelor nocive generate de procesul prajirii.
ULEIUL DE PALMIER: Este cel mai recomandat ulei, pentru gatit. El nu patrunde in alimente, nu se descompune si nu isi pierde proprietatile, nici in timpul fierberii, nici in timpul prajirii. Atentie, insa: uleiul de palmier ingrasa mai tare, ca celelalte, pentru ca are in compozitie 50 % grasimi saturate.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler