Un studiu recent a demonstrat ca o dieta bogata in cereale integrale, dar controlata din punct de vedere caloric, ajuta la topirea mai rapida a tesutului gras, din jurul taliei. Participantii la acest studiu, care au avut in meniurile lor cereale integrale (pe linga fructe, legume, lactate si carne slaba), au pierdut mai multe kilograme din zona abdominala, decit cei care au consumat cereale rafinate.

Explicatia specialistilor este simpa: o dieta bogata in cereale integrale, in care reducem si aportul de carbohidrati rafinati, modifica nivelul glucozei din singe, regleaza secretia de insulina si face mai usoara mobilizarea adipocitelor, a celulelor grase. In continuare, afla ce nutrienti se pierd, prin prelucrarea griuliu si VIDEO cu medicul nutritionist Corina Zugravu, care te invata cum sa deosebesti piinea neagra, de cea colorata artificial.

Whole Grain Council arata faptul ca, prin rafinare, piinea pierde 93 % din vitamina E existenta in bobul de griu, 87 % din vitamina B6, 84 % din magneziu, 81 % din vitamina B2, 80 % din vitamina B3, 78 % din fibrele alimentare, 76 % din zinc, 74 % din potasiu, 73 % din vitamina B1, 70 % din fier, 62 % din cupru, 52 % din seleniu si 41% din acidul folic.

Nutritionistii ne recomanda sa includem, zilnic, in meniurile noastre, cereale integrale si piine neagra. Atentie, insa: specialistii atrag atentia ca, pe piata, exista sortimente de piine neagra colorata artificial. Piinea neagra “falsa” este preparata din faina alba, rafinata, combinata cu diversi coloranti alimentari. In secventa VIDEO, medicul nutritionist Corina Zugravu iti spune cum poti deosebi piinea integrala “adevarata”, de cea colorata artificial.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler