Astazi, va aduc o varianta de mic dejun, care include unul dintre alimentele mele preferate: urda. M-am indragostit de ea, in timpul curei de slabire, si iubirea nu a mai plecat :). Daca nu ai mincat, pina acum, merita sa spargi gheata ! Urda nu este doar un aliment gustos, ci este si un aliment sanatos, numai bun pentru o dieta: are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Pe linga faptul ca nu contine multe calorii, urda ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara. Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau morcov sau ridichi. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu impreuna.
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler